Energievergelijker

Energievergelijker

Zonder dat je het wellicht door hebt, verbruik je de hele dag door energie. Het opladen van je telefoon, het aandoen van een lampje of het kijken naar televisie; bij al deze activiteiten wordt er energie verbruikt. Uiteindelijk resulteert dat in een rekening aan het einde van het jaar; de energierekening. Met een energievergelijker kan je er achter komen of je een marktconform tarief betaald of dat je juist te veel betaald.

Wat is een energievergelijker?

Een energievergelijker is in feite een overzicht van alle beschikbare energie-abonnementen en bijbehorend prijskaartje. In Nederland zijn er vele aanbieders van energie. Deze aanbieders hanteren allemaal hun eigen voorwaarden. Mede daardoor is er een groot verschil tussen energieleverancier A en energieleverancier B.

Met behulp van een energievergelijker krijg je een duidelijk beeld van de gehele markt en alle mogelijkheden. Wist je bijvoorbeeld ook dat je tegenwoordig voor zogeheten groene energie/stroom kan kiezen? Wellicht is dat iets interessants voor jou!

Waarom zou je een energievergelijker gebruiken?

In de basis staan Nederlanders erom bekend dat ze zuinig zijn. Zuinig op hun geld, omdat je geld tenslotte maar één keer uit kan geven. Mede daardoor is het voor Nederlanders belangrijk om te kijken of ze op bepaalde componenten geld kunnen besparen. Eén van deze componenten is energie.

Als je een energievergelijker gebruikt, krijg je een duidelijk beeld van de mogelijkheden en bijbehorende prijskaartjes. Je komt er dan direct achter of je geld kan besparen. Wil je dus in een kort tijdbestek geld kunnen besparen? Maak dan gebruik van een vergelijker!

Voorwaarden van energieleveranciers

In een energievergelijker komen de verschillende abonnementen naar voren die je af kan sluiten. In Nederland bestaan er veel aanbieders, bijvoorbeeld Nuon en Engie, die allemaal unieke abonnementen aan bieden.

Als je de mogelijkheden gaat vergelijken, is het daarom van belang om op de voorwaarden te letten. Tussen de verschillende abonnementen zitten specifieke verschillen. Dat kan onder andere betrekking hebben op vast of variabel tarief, een welkomstcadeau en de looptijd. Let hier dus goed op en laat je niet verrassen!

Energieleveranciers

We gaven al even aan dat er vele verschillende energieleveranciers zijn in Nederland. Wij hebben de grootste, en daarmee de belangrijkste, spelers op een rijtje gezet:

 • Budget Energie

 • Eneco

 • Energie Flex

 • Engie

 • Essent

 • Greenchoice

 • NEM

 • Nuon

 • Oxxio

 • Qurrent

 • Qwint

 • Vandebron

Naast bovenstaande partijen bestaan er nog meer energieleveranciers in Nederland. Elke leverancier richt zich op een bepaalde doelgroep. De leverancier Vandebron richt zich bijvoorbeeld op mensen die milieubewust zijn en leveren derhalve alleen maar groene stroom.

Welkomstcadeau

De verschillende energieleveranciers stunten vaak met welkomstcadeaus. Als je overstapt van energieleverancier A naar energieleverancier B kan je dus profiteren van een mooi welkomstcadeau! Let hier ook goed op bij de energievergelijker.

FAQ:

Is groene energie duurder dan grijze energie?

Nee, in de meeste gevallen is het tarief ongeveer gelijk. Dat kan echter ook weer verschillen bij de verschillende energieleveranciers. Kijk dus in de energievergelijker goed naar de groene energie mogelijkheden; wellicht is dat interessant voor jou!

Hoe lang duurt een energie-overstap?

Het overstappen van energieleverancier A naar energieleverancier B neemt meestal enkele weken in beslag. Dat komt puur door administratieve handelingen die verricht moeten worden. Je nieuwe energieleverancier zal dit allemaal voor je regelen.

 

Groupon kortingscode: 10% EXTRA korting op je eerste aankoop van Lokaal, Producten of Hotels & Reizen met kortingscode TIEN10